De elektrische lader van je auto-accu gaat onder vele namen schuil. Dan weer heet het laadpaal, dan weer laadstation of wallbox. Al die benamingen staan voor hetzelfde: het vermogen om je accu weer op peil te krijgen zodat je elektrische auto weer kilometers kan vreten. Een laadpaal wordt via een speciale kabel gekoppeld aan je auto waarna het laden kan beginnen. Vind je een laadpaal overbodig omdat je je auto thuis ook gewoon aan een normaal stopcontact kan opladen, bedenk dan dat dat minder veilig is. Maar vooral dat het laden dan heel traag gaat. Dan zit je een hele tijd zonder auto. Een laadpaal zoals bijvoorbeeld de Charge Amps laadpaal wordt nu juist graag gekocht om de enorme laadsnelheid. Bovendien heeft elke moderne laadpaal software bij zich om het bedieningsgemak te vereenvoudigen of om allerlei data snel te kunnen aflezen.
De Charge Amps laadpaal kan tegen een ‘weer’stootje
Laadpalen ontwikkelen zich met een enorme snelheid. Dat geldt ook voor laad boxen. De laatste staat niet op een paal maar is aan de wand gemonteerd. Van je schuur, je garage of je huis. Laadpalen worden steeds slimmer en duurzamer gemaakt. En de laadstations van Charge Amps fungeren als pionieren op dat terrein. Dit merk komt uit Scandinavië, een noordelijk gebied waar de zon niet vaak weldadig schijnt. Eerder een uithoek waar vriesweer en nattigheid veel voorkomen. De Charge Amps laadpaal is goed getest in die erbarmelijke weersomstandigheden zodat jij weet wat zo’n laadpaal kan verduren. Gebouwd voor de eeuwigheid, dus.
Duurzaamheid en schone energie voorop
In 2021 richtte ene Fredrik Jonsson Charge Amps op. Deze visionair stoorde zich aan het contrast van duurzame en ultra schone hightech auto’s en verouderde, fossiele en heel vervuilende energie. Terwijl de auto almaar schoner en beter werd, bleef hij zich toch laven aan milieu onvriendelijke energie zoals brandstof. Jonsson zag de start up van laadpalen komen en zette zijn talent in om een geavanceerde lader te ontwikkelen. Eentje die niet alleen duurzaam was en vol software zat, maar ook eentje die iedereen gemakkelijk kan bedienen. De producten van Jonsson zagen er ook nog eens uit om door een ringetje te halen. Zweeds design staat dan ook bekend om haar esthetiek.
De verkooptopper van de Halo
Herbruikbaar materiaal, het is af te lezen aan de Charge Amps laadpaal want die is vervaardigd van gerecycled aluminium. Wil je bijdragen aan een beter milieu dan voelt de aankoop van een Charge Amps dus ook goed. Sinds 2015 is de Charge Amps Halo op de markt en het werd meteen een succesnummer. Vooral omdat meerdere auto’s er gebruik van konden maken. Veel Halo’s zagen als bestemming dan ook bedrijfs kelders en openbare parkeergarages. Heb je thuis twee auto’s, dan kun je die met een Charge Amps Halo mooi tegelijk opladen. Deze Charge Amps is al toegerust op de gloednieuwe Vehicle-to-Grid (V2G) technologie. Deze laadpaal kan als een grote thuisbatterij energie verstrekken.
De Charge Amps laadpaal: alles-in-één
De Charge Amps laadpaal Halo zit vol slimmigheden. Je kunt hem instellen op daluren zodat je met goedkope stroom je auto-accu kunt laden. Om een goed inzicht en overzicht te krijgen in je stroomverbruik benut je de web-app van de Halo. Zo heb je online alle gegevens op een rijtje omtrent je verbruik.
Voor meer informatie, klik hier.